MenuSluiten

Heeft u vragen?

Verbouwing Plein en Vide van zorgcentrum Beatrix

Een lang gekoesterde wens van zorgcentrum Beatrix gaat in vervulling. Het centrale plein op de begane grond en de vide op de eerste verdieping worden volledig vernieuwd. Het huidige plein is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Op 4 februari a.s. gaan we starten met de verbouwing.


Het nieuwe plein

Er is hard gewerkt aan een ontwerp voor een modern plein dat voldoet aan de wensen van bewoners, cliëntenraad, medewerkers Welzijn & Gastvrijheid, vrijwilligers en vele andere medewerkers. Voor het ontwerp en de inrichting van het nieuwe plein zijn rust, veiligheid en harmonie, en tegelijkertijd levendigheid en gezelligheid de uitgangspunten.

Wat gaat er gebeuren?
  • Het plein wordt een gezellige ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt (Huis van de Buurt Culemborg Oost), bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers.
  • Tegelijkertijd creëren we rustige plekken waar mensen in gemoedelijke sfeer kunnen samenzijn. De architect heeft oplossingen bedacht voor een verbeterde akoestiek.
  • Er is gekozen voor een interieur met warme, prettige materialen en kleuren, wat een fijn gevoel geeft voor alle bezoekers, maar ook zeker voor mensen met dementie. Op het informatiebord bij de ingang van Beatrix krijgt u een goede indruk.
  • Het nieuwe plein is overzichtelijk, zodat we goed kunnen zien wat er gebeurt. Dit geeft een gevoel van veiligheid.
  • Op het plein komt een heel nieuw restaurant met een goede keuken, waar gezonde, duurzame maaltijden geserveerd worden tussen 8.00 en 20.00 uur, maar waar gasten ook terecht kunnen voor een heerlijk drankje en hapje. 
  • Activiteiten vinden op het nieuwe plein plaats in rustige hoeken of op de vide op de eerste verdieping.
Start werkzaamheden op 4 februari

De aannemers gaan op maandag 4 februari starten met de verbouwing. De verbouwing duurt een paar maanden en mensen kunnen wellicht wat overlast ervaren door geluiden of het niet toegankelijk zijn van het plein. Uiteraard doen wij er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zullen de aannemers geen extreem lawaai maken voor half 10 ’s ochtends, tussen 12.00 en 14.00 uur en na 17.00 uur.  De medewerkers Welzijn & Gastvrijheid zorgen dat waar nodig extra activiteiten georganiseerd worden, zodat onze bewoners zo min mogelijk hinder ondervinden. Op het plein is tijdens de verbouwing altijd een medewerker Welzijn & Gastvrijheid aanwezig om toe te zien op de veiligheid van de bewoners en bezoekers en vragen te beantwoorden. Activiteiten tijdens de verbouwing

Vanaf 4 februari vinden er geen activiteiten meer plaats op het plein en de vide tot het nieuwe plein gereed is. Sommige activiteiten vinden tijdelijk plaats op de woningen of worden verplaatst naar andere ruimtes binnen Beatrix. Andere activiteiten gaan niet door tijdens de verbouwing. Ten slotte verplaatsen we ook een aantal activiteiten naar locaties buiten Beatrix. Zo gaan de biljartclub en de wijkbingo tijdelijk naar zorgcentrum Kulenburg en zingt het koor in deze periode in ’De Lantaarn’. Bekijk ons actuele activiteitenoverzicht waar u dit in kunt lezen. 

Nieuwsbrieven over de verbouwing

Wilt u terugzien wat de ontwikkelingen zijn van de afgelopen maanden? In onderstaande nieuwsbrieven brengen wij u hier graag van op de hoogte. 


Koffie drinken

Komt u wel eens koffie drinken op het plein? Tijdens de verbouwing kunt u voor een kopje koffie of thee terecht op de woningen of afdelingen van de bewoners.

Feestelijke opening

Natuurlijk gaan we het nieuwe plein feestelijk openen als de verbouwing gereed is. We verwachten dat dat in mei 2019 gaat plaatsvinden. Wilt u graag een uitnodiging ontvangen? Mail dan gerust naar pleinbeatrix@stzdb.nl of belt u gratis naar 0800 – 77 33 444.

Calamiteitenplan

In het calamiteitenplan wordt beschreven hoe we de veiligheid waarborgen voor bewoners, bezoekers en medewerkers, en wat te doen in geval van een calamiteit. Hier kunt u dit plan downloaden.

Vragen?

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Houd dan deze website en de facebookpagina van Beatrix in de gaten. Bij de hoofdingang plaatsen we informatiebord, waar u een indruk krijgt van hoe het nieuwe plein eruit komt te zien. U kunt ook bellen met ons de medewerkers van ons Servicecentrum via 0800 - 77 33 444 (gratis) of e-mailen naar pleinbeatrix@stzdb.nl. Op werkdagen zijn onze medewerkers Welzijn & Gastvrijheid en het bouwteam aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Laatste nieuws
over de verbouwing

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!