MenuSluiten

Heeft u vragen?

Specialistische behandeling en therapie
Handige maaltijdservice

Mantelzorg-
ondersteuning

Personenalarmering

Woont u zelfstandig en wilt u in nood professionele hulp inschakelen? Neem een abonnement op de personenalarmering van Zorgcentra De Betuwe. Met een simpel alarmknopje om uw hals of pols voelt u zich veilig in uw eigen huis.
Hoe werkt het?

Het systeem werkt heel eenvoudig. U draagt een halszender of polsband. Gebeurt er onverwacht iets, dan maakt u met één druk op de knop contact met een alarmcentrale. Zij zorgen ervoor dat er snel hulp is.

Wie komt te hulp?

Na een alarmsignaal moet er snel hulp naar u toe komen. De centralist die contact met u heeft, brengt een medewerker van Thuiszorg De Betuwe op de hoogte. De thuiszorgmedewerker komt zo snel mogelijk naar u toe (< 30 min.) om eerste hulp te verlenen. In geval van nood belt de centralist of thuiszorgmedewerker direct 112. 


Bij een abonnement huurt u ook een sleutelkluis, zodat uw hulpverlener uw woning binnen kan. Zorgcentra De Betuwe werkt met de Clavisio: een sleutelkluis met een politiekeurmerk. Meer hierover leest u in de folder Clavisio Sleutelkluis.

Wat kost dit?

U betaalt per maand abonnementskosten. De kosten zijn opgebouwd uit kosten voor apparatuur en kosten voor de beschikbaarheid van deskundig personeel. Daarnaast betaalt u huurkosten voor de sleutelkluis. De actuele prijzen vindt u in onze tarievenlijst.


Soms wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Daarnaast kunt u de kosten voor de alarmering opvoeren bij uw jaarlijkse belastingaangifte. Hebt u een minimaal inkomen, vraag dan de gemeente om een tegemoetkoming.

Hoe regel ik dit?

Bel het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis). Deze dienst is beschikbaar in de gemeenten Buren en Culemborg. Meer informatie vindt u ook in onze folder over personenalarmering.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!