MenuSluiten

Heeft u vragen?

Revalidatie

Moet u revalideren na een ziekenhuisopname? U kunt hiervoor bij Zorgcentra De Betuwe terecht. Zo wordt u weer zelfredzaam en kunt u terug naar uw eigen vertrouwde huis.


Wat voor hulp?

U kunt bij ons terecht voor specialistische revalidatie met intensieve zorg en behandeling. Bijvoorbeeld na een operatie, ongeval of ernstige ziekte. Bij revalideren doet u gerichte oefeningen. Samen met u maken we een revalidatieplan met doelen. Zo zorgen we er samen voor dat u weer op een zo veilige en zelfstandige mogelijke manier kunt terug keren naar uw huis. Een deel van uw revalidatie kan ook thuis plaatsvinden. U kunt revalideren op onze revalidatieafdeling in zorgcentrum Beatrix in Culemborg en thuis.

Therapeutisch klimaat

Op de revalidatieafdeling is sprake van een therapeutisch klimaat. Dit betekent dat de nadruk ligt op het behouden en verbeteren van uw kwaliteit van leven. Onze zorgmedewerkers zijn speciaal opgeleid om u te activeren, stimuleren en ondersteunen tijdens uw revalidatieperiode. Samen met u wordt gekeken wat u belangrijk vindt om thuis weer zelfstandig te kunnen doen. Bijvoorbeeld: aankleden, wassen, koken of koffie zetten. Alles gericht op een zo spoedig mogelijke terugkeer naar uw eigen huis.

Ons revalidatieteam

Het geriatrisch revalidatieteam bestaat uit ervaren behandelaars, zoals een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige, verzorgende, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en psycholoog. Zij staan voor u klaar en ondersteunen u bij uw revalidatie. In het laatste deel van uw traject werken zij samen met de thuiszorg. Dit om de overgang naar huis goed te laten verlopen.

Wordt dit vergoed?

De kosten worden vergoed vanuit uw verzekering. U heeft een verwijzing nodig van uw specialist in het ziekenhuis.

Hoe regel ik dit?

Uw specialist of arts bepaalt tijdens u opname in het ziekenhuis of u in aanmerking komt voor revalidatie. De transferverpleegkundige van het ziekenhuis regelt vervolgens deze hulp voor u. Bel voor meer informatie het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis).

Virtuele rondleiding

In deze virtuele tour kunt u alvast een kijkje nemen op de afdeling Revalidatie en de rest van de locatie. U kunt navigeren door op de pijltjes te klikken, maar u kunt het beeld ook zelf met uw muis slepen. Als u de site vanaf uw telefoon of tablet bekijkt, kunt u met uw vingers het beeld verplaatsen. Door op een 'i' te klikken, kunt u meer informatie lezen.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!