MenuSluiten

Heeft u vragen?

Wondzorg

Heeft u een wond die verzorgd moet worden? De wondverpleegkundige van Thuiszorg De Betuwe is gespecialiseerd in de behandeling van alle soorten wonden. 


Wat is wondzorg?

Wondzorg is gespecialiseerde zorg van uw wond. Alle soorten wonden kunnen worden verzorgd en behandeld: operatiewonden, doorligwonden, brandwonden, diabeteswonden, beenwonden, lapwonden of oncologische wonden. Het doel van de wondzorg wordt bepaald aan de hand van uw situatie. Dit kan zijn: genezing van de wond, geen verslechtering of comfort bieden.


Wat doet een wondverpleegkundige?

De wondverpleegkundige komt zo snel mogelijk langs om te bepalen wat voor zorg uw wond nodig heeft. Samen met u wordt een plan gemaakt. Soms behandelt u, uw mantelzorger of de wondverpleegkundige zelf de wond, soms komt de thuiszorg langs voor de verzorging van de wond. Als het nodig is wordt u verwezen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek of behandeling. De wondverpleegkundige werkt nauw samen met andere zorgverleners en specialisten, zowel van Zorgcentra De Betuwe als daarbuiten.


Foto van de wond

Het is mogelijk om de wondverpleegkundige een foto te sturen van de wond. Bij minder complexe wonden geeft de wondverpleegkundige dan advies op basis van de foto.


Wondzorg wordt vergoed.

U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.


Hoe regel ik wondzorg?

Bel het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis). De wijkverpleegkundige zal eerst een indicatie opstellen voor wondzorg. Als u een indicatie heeft, start de wondzorg. De wondverpleegkundige spreekt samen met u af wat wij voor u gaan doen.


Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!