MenuSluiten

Heeft u vragen?

Behandelteam Parkinson

Heeft u de ziekte van Parkinson? Behandelcentra De Betuwe heeft een team dat gespecialiseerd is in de behandeling van deze ziekte. Het team kan u ook thuis helpen en behandelen.


Wat doet het team

Als u de ziekte van Parkinson heeft, kunt u problemen krijgen met bijvoorbeeld lopen, aankleden, spreken of eten. Maar u kunt ook te maken krijgen met dementie. Vaak heeft u te maken met meerdere zorgverleners. Het behandelteam regelt de verschillende behandelingen. Het team zorgt er ook voor dat de behandelingen op elkaar zijn afgestemd. Ons team bestaat uit - in Parkinson gespecialiseerde - verpleegkundigen, fysiotherapeuten, logopedisten, een diëtist, ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde en GZ-psycholoog.


Beweeggroep

Elke week is er een beweeggroep voor mensen met de ziekte van Parkinson. Er worden oefeningen gedaan en er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen op onze locatie Beatrix in Culemborg.


Dagbehandeling

Bij Dagbehandeling Parkinson krijgt u behandeling en begeleiding op maat. Elke week komt u in een groep bij elkaar voor groepsactiviteiten en therapie.


Wordt dit vergoed?

De behandeling van en begeleiding bij de ziekte van Parkinson wordt deels vergoed. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig. Dit gaat van uw eigen risico af.


Hoe regel ik dit?

Behandelcentra De Betuwe is onderdeel van Zorgcentra De Betuwe. Bel daarom het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis).

Tips voor goede Parkinsonzorg

Parkinson is een complexe ziekte en brengt veel zichtbare en niet-zichtbare symptomen met zich mee. Om u goed te kunnen helpen en begrijpen, is het belangrijk dat de mensen in uw omgeving voldoende kennis hebben over de ziekte. Daarom is een brochure gemaakt met de meest voorkomende symptomen van de ziekte van Parkinson en tien tips voor goede zorg voor mensen met de ziekte. Download de brochure.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!