MenuSluiten

Blogs

Bij Zorgcentra De Betuwe werken we anders dan bij de meeste ouderenzorgorganisaties. We merken dat zelf vaak aan ons denken. En daarom schrijven we blogs. Omdat we ons verwonderen. Ons afvragen waarom dingen geregeld zijn, zoals ze geregeld zijn. En omdat we dromen van een nóg mooiere ouderenzorg.
25 januari 2024

Vrijwilliger Iris had meteen een klik met mevrouw Stempher: “Ik vind de bezoekjes heel waardevol”

Toen Iris Portier (59) al langere tijd niet genoeg voldoening uit haar werk haalde, zocht ze uit wat ze miste. “Ik volgde een loopbaanbegeleidingstraject. Daarbij kwam naar voren dat vrijwilligerswerk bij me past. Ik heb me toen aangemeld bij Zorgcentrum Kulenburg.”
25 januari 2024

Vrijwilligersmagazine TROTS - “Een nieuw ritme in mijn leven dankzij vrijwilligerswerk”

Na zijn pensioen in 2020 zoekt Walter Meulenbeek (70) structuur in de vorm van vrijwilligerswerk. “Ik heb in de psychiatrie gewerkt. Toen mijn werk wegviel, leek het me goed om wat te blijven doen. Ik zocht een nieuw ritme in mijn leven en mede dankzij vrijwilligerswerk bij locatie Oranjehof heb ik dat gevonden.”
25 januari 2024

Vrijwilligersmagazine TROTS - “Ik begon met vrijwilligerswerk om contacten op te doen”

Via een zoon van een van onze wijkverpleegkundigen komt Peter Becker (43) in 2022 in contact met Zorgcentra De Betuwe. “Ik verhuisde in de coronaperiode in mijn eentje van  Maurik naar Culemborg. Om contacten op te doen, begon ik met vrijwilligerswerk bij Zorgcentra De Betuwe. Ik ontdekte al snel dat ik het erg leuk vind om te doen.”
13 april 2023

De kracht van beleven: 'Tijdens een handmassage komt er soms een heel verhaal uit rollen'

Een-op-een aandacht voor een cliënt. Het is een van de belangrijkste dingen in ons werk binnen de ouderenzorg. Mensen zien, naar hen luisteren en zorgen vanuit ons hart. Ondanks de soms drukke werkdagen is dat wat onze zorgmedewerkers elke dag weer willen bieden aan bewoners.
8 februari 2023

De nood is hoog

Ik stap de lift uit en val met mijn neus in de boter. Daar staan ze, aan het eind van de verpleeghuisgang onder het bordje ‘nooduitgang’. Je hoeft geen psycholoog te zijn om te zien dat de nood hoog is.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!