MenuSluiten

Heeft u vragen?

Inspectie geeft Zorgcentra De Betuwe dikke pluim

Dit voorjaar bezocht de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd ouderenzorgorganisatie Zorgcentra De Betuwe. ‘Zorgcentra De Betuwe werkt vanuit de overtuiging dat het zorgen voor cliënten maatwerk is. De visie waarin de regie zoveel mogelijk bij de cliënt ligt, wordt consequent uitgevoerd, is voelbaar en zichtbaar door de organisatie heen. Cliënten kunnen rekenen op multidisciplinaire persoonsgerichte zorg. Familie heeft veel inspraak en zorgverleners sluiten goed aan bij de wensen en behoeften van de cliënt. De inspectie spreekt zeer professionele zorgverleners en het management stuurt goed op kwaliteit en veiligheid,’ zo concludeert de inspectie in haar rapport.


In het kader van regulier toezicht onderzocht de inspectie in april de persoonsgerichte zorg, kwaliteit en veiligheid van zorg en de deskundigheid van medewerkers. Het rapport van de inspectie laat enkel positieve resultaten zien. 


Betrokken en persoonsgericht

In het inspectierapport valt te lezen dat de inspectie een open en betrokken cultuur constateert op alle niveaus. ‘Het gaat hier om de cliënt en wat hij of zij nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te leven. Dit ziet de inspectie consequent in de beleidsstukken, tijdens de observaties, in cliëntendossiers en ze hoort een congruent verhaal bij alle gesprekspartners. De zorgverleners en behandelaren kennen de wensen, behoeften en beperkingen van cliënten heel goed. Tijdens observaties ziet de inspectie daar talloze voorbeelden van. De zorgverleners wegen steeds professioneel af wat het beste past bij de zorg voor de cliënt. De deskundigheid, multidisciplinaire afwegingen en betrokkenheid zijn daarbij succesfactoren.’


Apetrots

Ruth Maas, bestuurder Zorgcentra De BetuweRuth Maas, bestuurder van Zorgcentra De Betuwe: “Zelden heb ik zo’n groot compliment meegemaakt van de inspectie voor onze medewerkers en vrijwilligers. Daar zijn we met z’n allen natuurlijk apetrots op. Het compliment is geheel aan het adres van al mijn collega’s. In de eerste plaats de collega’s in de zorg, maar ook alle andere collega’s die hen daarbij ondersteunen. Het is een eer om als bestuurder hen daarin de ruimte te kunnen geven en te begeleiden. En heel fijn dat de inspectie ziet dat de manier waarop wij ons werk organiseren z’n vruchten afwerpt voor onze cliënten.”


Zorgcentra De Betuwe werkt anders dan een gemiddelde ouderenzorgorganisatie. Bij de organisatie hebben de verpleegkundigen en verzorgenden de ruimte om te doen wat zij nodig en wenselijk vinden voor cliënten in die laatste, zo belangrijke fase van hun leven. Daardoor zijn er nog maar twee leidinggevenden voor de 800 medewerkers en 600 vrijwilligers binnen de organisatie. Maas: “Als de mensen die het dichtst bij onze cliënten staan namelijk de besluiten nemen, heb je geen managers meer nodig. Daar geloven wij in. Het is natuurlijk heel fijn dat de inspectie ziet dat deze manier van werken z’n vruchten afwerpt voor onze cliënten. En natuurlijk zijn we even apetrots. Maar we gaan niet naast onze schoenen lopen. We vinden het belangrijk dat we blijven leren om het voor onze cliënten steeds beter te doen."

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!