Heeft u vragen?

Personenalarmering
Handige maaltijdservice

Mantelzorg-
ondersteuning

Dementie en lotgenoten

Heeft u een patiënt met beginnende dementie die in contact wil komen met andere mensen met dementie? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Kopgroep Dementie

De Kopgroep Dementie in Culemborg is een lotgenotengroep die om de week bij elkaar komt. De Kopgroep is een groep voor mensen met beginnende dementie. De deelnemers staan midden in het leven, ondanks dat ze allemaal een vorm van dementie hebben. In de groep praten ze over wat de ziekte voor hen betekent. Er worden ook enkele bewegingsoefeningen gedaan. De bijeenkomsten worden begeleid door een fysiotherapeut en psycholoog.


Waar en wanneer?

De Kopgroep komt iedere twee weken bij elkaar op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in zorgcentrum Kulenburg in Culemborg.


Alzheimer Café

Heeft u een patiënt die te maken heeft met dementie? Het Alzheimer Café is speciaal voor mensen met dementie en hun familie.


Wat houdt dit in?

In het Alzheimer Café praten mensen met dementie, hun familie en zorgverleners met elkaar. Meestal begint de bijeenkomst met een inleiding van een deskundige. Daarna is er gelegenheid om informatie en ervaringen uit te wisselen.


Waar en wanneer?

In de hele regio zijn Alzheimer Cafés. Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/regios voor een café in de buurt.

Meer informatie en aanmelden?

Voor patiënten is er een folder over de Kopgroep Dementie. Aanmelden gaat via het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis). Voor meer informatie over de Alzheimercafés kunt u kijken op www.alzheimer-nederland.nl/regios

.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!