Heeft u vragen?

Valpolikliniek
Beweeggroepen voor ouderen
Specialistische behandeling en therapie

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Zorgcentra De Betuwe zijn gespecialiseerd in bewegingsproblemen van ouderen. Mensen kunnen ook thuis behandeld worden.


De fysiotherapeut van Zorgcentra De Betuwe

De fysiotherapeut wordt ingeschakeld als mensen hulp nodig hebben bij dagelijkse bewegingen, zoals lopen, opstaan en traplopen. Bijvoorbeeld na een nieuwe heup of prothese. Er wordt ook gericht advies gegeven over bijvoorbeeld etalagebenen of oedeem. De fysiotherapeut heeft ook een goed overzicht van beschikbare hulpmiddelen. Omdat zorg in onze ogen altijd maatwerk is, spreken we dit samen af.


Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij ParkinsonNet (regio Tiel), Claudicationet, MS Netwerk en het Schoudernetwerk.

Geriatriefysiotherapeuten

Onze geriatriefysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Zij helpen ook patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.


De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden. Patiënten krijgen vooral oefentherapie om zo zelfstandig en mobiel mogelijk te blijven. Dit kan zowel op individuele basis als in groepsverband door middel van beweeggroepen. De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Hij informeert patiënten en hun naasten over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Oedeemtherapie

Heeft uw patiënt teveel vocht in de voeten, benen, buik of armen? Bewegen is dan lastig. Onze oedeemtherapeut behandelt verschillende vormen van vochtophopingen. De fysiotherapeut kan helpen met bijvoorbeeld zwachtels en oefentherapie. Ook helpen we met het aanmeten en aandoen van een therapeutische elastische kous.

Hoe fysiotherapie regelen?

Patiënten kunnen zelf bellen met het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis).

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@zorgcentradebetuwe.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!