Team Opleidingen spreekt je graag:

Interesse in een opleiding in de zorg?

Ben jij een schoolverlater of een carrièreswitcher, of heb je al ervaring in de zorg en wil je verder leren? Wij hebben verschillende mogelijkheden voor jou!


Wil je voldoening halen uit je werk, jezelf blijven ontwikkelen en afwisselend werk doen? Kom dan werken en leren in de ouderenzorg! Ook zonder zorgachtergrond of ervaring verwelkomen we je graag. Wil je je verdiepen in de mogelijkheden? Bekijk dan eens de website: ontdekdezorg.nl.


Welke opleidingsmogelijkheden* hebben we jou te bieden:

 • Helpende, mbo niveau 2
 • Verzorgende (IG), mbo niveau 3
 • Verpleegkundige, mbo niveau 4
 • Verpleegkundige, hbo
 • Begeleider specifieke doelgroepen, mbo niveau 4 - tijdelijk geen opleidingsplaatsen beschikbaar
 • Social work, mbo en hbo - tijdelijk geen opleidingsplaatsen beschikbaar

Er zijn ook mogelijkheden voor verkorte trajecten. We bekijken in een persoonlijk gesprek welk traject of welke opleiding past bij jouw ervaring en vooropleiding. We werken hiervoor samen met verschillende ROC’s en hogescholen.

Wanneer kan ik starten met een opleiding?

Standaard kun je op twee momenten in het jaar starten met een opleiding: in september en februari.

 • Wil je in september starten met een opleiding? Solliciteer dan voor 1 juni
 • Wil je in februari starten met een opleiding? Solliciteer dan voor 1 november

Passen deze mogelijkheden niet bij jou, of wil je al eerder aan het werk? 

Twijfel niet en neem contact met ons op. Samen bespreken we graag of we op maat afspraken met je kunnen maken! Je kunt contact opnemen met Jenny Dercks, praktijkopleider bij Zorgcentra De Betuwe. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 10 92 54 09 en helpt je graag verder! 

​Wat houdt een leerwerktraject in?

Je gaat bij de opleiding verzorgende of verpleegkundige voor minimaal 24 uur per week (betaald) aan de slag bij Zorgcentra De Betuwe, in de regio Rivierenland en Betuwe. Voor de opleiding Helpende betreft het 16 tot 24 uur per week. Daarnaast ga je één dag in de week naar school. Samen met jou bekijken we welk traject het beste bij je past en hoe lang dit duurt. Dit hangt namelijk af van jouw vooropleiding(en) en werkervaring.


Tijdens de opleiding:

 • Kom je te werken binnen een zorgteam. 
 • Word je gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken. 
 • Houd je rekening met de studiebelasting, naast je werk en schooldag.
 • Doe je binnen verschillende zorgteams ervaring op.

Zijn er uitdagingen waar ik rekening mee moet houden?

Privé en werk combineren kan soms lastig zijn. Je gaat immers één dag in de week naar school en werkt minimaal 24 u p/w in onregelmatige diensten. Voordeel is wel dat je geen nachtdiensten hoeft te werken. Als je flexibel bent is dat erg handig: de vragen van de cliënten kunnen per dag wisselen en tijdens verschillende periodes van je studie komt te werken op verschillende locaties van onze organisatie.

Krijg ik begeleiding?

Jazeker, we zorgen dat je goed wordt begeleid tijdens je opleiding. Er is een werkbegeleider en een praktijkbegeleider vanuit Zorgcentra De Betuwe. Voor extra ondersteuning kun je een beroep doen op een centrale werkbegeleider. 

Krijg ik salaris als ik een opleiding volg?

Tijdens een opleidingstraject krijg je een salaris conform de cao-VVT. 

 • Ben je jonger dan 21 jaar? Dan ontvang je een leerlingsalaris.
 • Ben je 21 jaar of ouder en volg je een opleiding bbl, mbo-deelcertificaat, hbo-duaal of vergelijkbaar met deze opleidingen? Dan ontvang je het salaris dat hoort bij de functiegroep die hoort bij de functie waarvoor je wordt opgeleid. Je stapt dan in op de trede zij-instroom.

Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma én een arbeidsovereenkomst bij ons. Als werknemer heb je volop mogelijkheden jezelf te blijven ontwikkelen, onder meer door deel te nemen aan diverse interne trainingen.

Worden mijn kosten vergoed?

Wij vergoeden de lestijd naar rato van jouw dienstverband. Daarnaast betalen wij je college- en boekengeld en ontvang je een bijdrage voor de aanschaf van een laptop

Ik ben geïnteresseerd, wat moet ik doen?

Solliciteer via de gele sollicitatiebutton hieronder. Op basis van jouw aanmelding nemen we z.s.m. contact met je op. 


Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jenny Dercks, praktijkopleider bij Zorgcentra De Betuwe. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 - 10 92 54 09 en helpt je graag verder! 

* Bereid jij je voor op werken in zorg of welzijn? 

Zorg en welzijn biedt eindeloos veel mogelijkheden. Welke opleidingen passen bij jou? Alle opleidingen en beroepen in zorg en welzijn vind je bij YouChooz. Deze handige site wijst je de weg naar meer dan 400 mogelijkheden. Je krijgt snel een idee van benodigde eigenschappen, kans op een baan en verwacht salaris. Ga naar YouChooz

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!