MenuSluiten
- Hulp en zorg thuis
- Wonen bij ons
- Behandeling en revalidatie
- Activiteiten
- Over ons
Team van de buurt, een samenwerkingsverband tussen Zorgcentra De Betuwe en ROC Rivor, viert haar 10.000e klus. Het wijkleerbedrijf laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan in haar standplaatsen Culemborg en Tiel. Zowel de studenten als de klanten worden in het zonnetje gezet met taart en/of bloemen.
Een leerling en werkbegeleider van het Team van de Buurt verrasten een van haar zeer betrokken klanten met een mooie bos bloemen. Ze bedankten Corry Jansen voor haar bijdrage aan de 10.000e klus.
“Team van de Buurt was en is voor mij echt een uitkomst”, vertelt Corry. “Toen ik in 2017 vanuit het ziekenhuis naar huis kwam, had ik direct hulp nodig. Op mijn deurmat vond ik een flyer van het Team van de Buurt. Ik heb contact met hen opgenomen en binnen een dag was het geregeld”. Al vanaf de start van het Team van de Buurt maakt Corry dankbaar gebruik van de diensten van het wijkleerbedrijf. Corry is met name te spreken over het persoonlijke contact, de laagdrempelige manier van hulp vragen en bieden, het wederkerige aspect en de vele mogelijkheden die Team van de Buurt haar biedt.
Al meer dan 110 studenten van het ROC Rivor deden ervaring op bij het Team van de Buurt. Werkbegeleider Frans van Eck ziet de studenten groeien in de periode dat ze bij hen zijn. Hij legt uit:“Als docenten en wijkbegeleiders kijken we steeds weer samen met de studenten wat zij nodig hebben. Hierdoor bieden we de studenten maatwerk en kunnen de studenten het beste uit zichzelf halen. Je ziet ook dat ze veel van elkaar en van de klanten leren. Ook op sociaal vlak.” Het hielp student Sharissa Cornelissen op verschillende manieren en momenten door haar opleiding heen. Het is een mooie opstap naar september. Dan start Sharissa als leerling Verzorgende IG bij een van de woonzorglocaties van Zorgcentra De Betuwe.
Ruim drie jaar lang is het Team van de Buurt het antwoord op wijkgerichte hulp-, ondersteunings- en/of begeleidingsvragen van haar klanten. Frans legt uit dat het nog veel meer omvat: “We bieden een stukje extra aandacht. Door onze aanwezigheid gaan we bijvoorbeeld ook eenzaamheid tegen. Daarnaast zorgt het voor mooie wisselwerkingen: we verbinden jong en oud. Vaak zie je ook dat wij echt een uitkomst zijn, bijvoorbeeld als er vanuit de Wmo nog geen mogelijkheden zijn.” Marja Verrips, initiatiefneemster van het Team van de Buurt, ontdekte het succesvolle concept bij een soortgelijke aanbieder in Dordrecht. Roc Rivor en Zorgcentra De Betuwe zijn de samenwerking aangegaan en daarmee ontstond op 14 november 2016 het succesvolle Team van de Buurt.
Met 10.000 klussen en veel tevreden klanten op zak kijkt het wijkleerbedrijf zeer positief naar de toekomst.
© 2019 Zorgcentra De Betuwe
Verrassend veel meer dan wonen!