MenuSluiten

Heeft u vragen?

Handige initiatieven 

Het coronavirus zorgt voor veel creatieve oplossingen en ideeën. Er gebeuren mooie dingen binnen onze organisatie. We delen ze graag met iedereen. Klik op een onderwerp voor meer informatie.

Activiteitenboekje

De dagbestedingscliënten ontvangen wekelijks een boekje met leuke activiteiten, zoals een mandala, kleurplaat, woordzoeker en geheugen- en beweegoefeningen.

Beweegtips

Hoe blijven onze bewoners in beweging? Op afstand doen we wat we kunnen. Voor onze woningen voor mensen met dementie maakten we onder andere dit beweegfilmpje. Helemaal in de sfeer die onze bewoners met dementie gewend zijn en met de muziek die zij kennen.


Cleaning clowns

De ramen bij De Betuwehoeve worden eens per twee weken gewassen door clowns.Communicatiekaart voor cliënten met corona

De logopedisten maakten een communicatiekaart voor mensen met corona. Als ze te benauwd zijn om te spreken, kan deze kaart in de communicatie betrokken worden. 


De kaart kan alleen gebruikt worden bij mensen die geen dementie hebben en bij mensen die de kaart kunnen begrijpen. 

Gangmakers

Een beweegles op muziek op de gang waar onze bewoners wonen. Onze medewerkers Welzijn & Gastvrijheid startten deze activiteit samen met een fysiotherapeut in zorgcentrum Lingewaarde. 


Het motto? Open de deur en we gaan erveur.


 

Muzikaal hart onder de riem

Muziektherapeut Amanda Dobbenberg nam een video op voor alle cliënten van Zorgcentra De Betuwe: Raamvisite

Raamvisite biedt de mogelijkheid, weliswaar op afstand, om elkaar toch te zien. Het levert mooie gesprekken op bij Lingewaarde en Oranjehof. 


Toegankelijkheid

Raamvisite is slechts tijdens een specifiek tijdsblok mogelijk. Tijdens deze raambezoekuren hebben bezoekers toegang tot de tuin.


Aantal bezoekers

Er mogen maximaal 3 bezoekers in de tuin aanwezig zijn. Dit is volgens de richtlijnen van het RIVM. Bezoekers is gevraagd afstand te houden, minimaal 1,5 meter. 


Verstaanbaarheid

Kunnen bewoners en bezoekers elkaar niet (goed) verstaan? Dan kan er eventueel een klein raampje geopend worden. Ook kunnen bezoekers en bewoners er voor kiezen om tijdens de raamvisite telefonisch contact  te hebben. Deuren op de begane grond moeten gesloten blijven en er mogen geen spullen doorgegeven worden via het raam. 
Schermvisite

Niet alle bewoners van Lingewaarde kunnen gebruikmaken van raamvisite, omdat zij niet op de begane grond wonen. Voor deze bewoners is er de mogelijkheid om hun familie te zien achter een scherm. 


De ruimte is van buiten direct toegankelijk voor bezoekers, zij hoeven dus niet door Lingewaarde heen. In de ruimte staan twee tafels. Aan de ene kant van het scherm zit de bewoner, aan de andere kant de bezoeker. Boven de tafel hangen doorzichtige schermen, net zoals bij kassa's in de supermarkt. Bewoner en bezoeker kunnen elkaar op deze manier zien en met elkaar praten, zonder elkaar mogelijk te besmetten.


Hoog bezoek

Bij Elim zorgde een hoogwerker ervoor dat ook bewoners op hogere verdiepingen bezoek konden ontvangen. 

Bezoekers werden met de hoogwerker omhoog getakeld, zodat ze in de hoogte met hun geliefde konden bijpraten.Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!