MenuSluiten

Heeft u vragen?

Coronavirus

We hebben in Nederland momenteel te maken met het coronavirus. Zorgcentra De Betuwe wil cliënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus. Wij treffen daarom diverse maatregelen. Wij volgen de richtlijnen op van het RIVM. Via deze pagina houden wij u graag op de hoogte over de laatste ontwikkelingen bij Zorgcentra De Betuwe. 


Actueel

Op dit moment zijn er geen bewoners van Zorgcentra De Betuwe besmet met het coronavirus. We doen er uiteraard alles aan om het leven van onze bewoners en thuiszorgcliënten zo normaal als mogelijk te laten verlopen.

Informatie voor bezoekers van bewoners en van cliënten tijdelijk verblijf

Veiligheid staat nog steeds voorop

Het coronavirus is de wereld helaas nog niet uit. Daarom zijn we alert, voorzichtig en handelen we zeer zorgvuldig. Tegelijkertijd zijn we blij dat bewoners weer bezoek kunnen ontvangen en de vrijheid hebben om samen met familie zelf keuzes te maken. Meer vrijheid betekent echter ook meer eigen verantwoordelijkheid. Van alle mensen die bij ons horen. Kunnen we op uw hulp rekenen?


Algemene afspraken

 • Doe voorafgaand aan uw bezoek deze gezondheidscheck.
 • Blijf thuis bij klachten die passen bij het coronavirus en laat uzelf testen. 
 • Blijf ook thuis wanneer u in quarantaine moet, bijvoorbeeld na een vakantie. 
 • Bent u in nauw contact geweest met iemand die corona heeft? Kom in de week na dit contact niet naar onze locaties! 
 • Houd 1,5 meter afstand tot anderen, ook tot uw naaste. 
 • Desinfecteer uw handen goed en regelmatig, minimaal bij aankomst en vertrek. 
 • Geef zo snel mogelijk aan ons door als u of een andere bezoeker van uw naaste positief getest is op het coronavirus. 
 • Draag bij het verplaatsen of lopen binnen onze locaties een chirurgisch mondneusmasker type II R*. Zit u op minimaal 1,5 meter van anderen, dan mag u het mondneusmasker afdoen. 
Bezoekregeling

Bezoekers van bewoners zijn van harte welkom bij Zorgcentra De Betuwe. 

 1. Er zijn geen beperkingen voor het aantal bezoekmomenten per bewoner per dag. 
 2. Bewoners mogen maximaal 4 bezoekers per dag ontvangen. 
 3. Bewoners mogen maximaal 2 bezoekers per bezoekmoment ontvangen, uitgezonderd kinderen. 
 4. Kinderen tot en met 12 jaar tellen in principe niet mee in de bezoekregeling. Wel moeten ook zij 1,5 meter afstand houden tot bewoners en anderen. Behalve tot het huishouden waar zij toe behoren
 5. Bezoek vindt plaats op het appartement of de kamer van de bewoner, in de tuin, in het eventuele restaurant op de locatie of bij speciale momenten in een gereserveerde ruimte. 
 6. Bezoekers, medewerkers en vrijwilligers dragen een chirurgisch mondneusmasker type II R bij het verplaatsen of lopen binnen onze locaties. Medewerkers en vrijwilligers dragen ook een chirurgisch mondneusmasker type II R wanneer zij geen 1,5 meter afstand tot bewoners kunnen houden.  

* Over de mondneusmaskers

 1. Bij aankomst op onze locatie ligt een chirurgisch mondneusmasker type II R voor u klaar. Het gebruik van een eigen mondneusmasker is niet toegestaan. 
 2. Bij vertrek kunt u het mondneusmasker in onze afvalbak bij de uitgang deponeren.
 3. Let op: het mondmasker kunt u maximaal 3 uur lang dragen. Blijft u langer? Haal dan een nieuw exemplaar bij de ingang.
Informatie voor vrijwilligers

Inzet van vrijwilligers

Je bent welkom op onze locaties voor bijvoorbeeld ondersteuning bij groepsactiviteiten of in de basiszorg. Lag jouw werk tijdelijk stil, maar wil je dit graag weer oppakken? Neem dan contact op met jouw contactpersoon of met de vrijwilligerscoördinator van Zorgcentra De Betuwe via vrijwilligerswerk@stzdb.nl.


Kom niet naar onze locaties en meld je af bij je contactpersoon als je:

 • Verkouden bent, hoest en/of luchtwegklachten hebt.
 • Koorts hebt.
 • Onlangs contact hebt gehad met een persoon die positief getest is op het coronavirus.

Vrijwilligers mogen uiteraard ook om andere redenen besluiten om hun vrijwilligerswerk (tijdelijk) neer te leggen. Het is in dat geval wel belangrijk dat jij je contactpersoon en de coördinator vrijwilligerswerk hiervan op de hoogte brengt.


Heb je vragen? Je kunt jouw vragen stellen aan de contactpersoon van jouw locatie of aan de vrijwilligerscoördinator. 


Welke corona-afspraken gelden er voor vrijwilligers?

Voor vrijwilligers gelden dezelfde corona-afspraken als voor medewerkers. De belangrijkste aandachtspunten zijn:

 1. Draag tijdens verplaatsingen continu een chirurgisch mondneusmasker van ons op onze locaties. Zit je op minimaal 1,5 meter afstand van anderen, dan mag je het chirurgische mondneusmasker afdoen. 
 2. Draag ook een chirurgisch mondneusmasker wanneer jij geen 1,5 meter afstand tot bewoners of cliënten kunt houden. Bijvoorbeeld wanneer je een-op-een begeleiding biedt.
 3. Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand tot anderen. Tot bewoners is dit soms niet mogelijk. Draag dan op de juiste manier een chirurgisch mondneusmasker van ons. 

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Heeft u vragen over de dienstverlening van Zorgcentra De Betuwe? Bekijk dan onderstaande informatie.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!