MenuSluiten

Heeft u vragen?


Hoera! We mogen weer open 

(15-06-2020)

Coronavirus

We hebben in Nederland momenteel te maken met het coronavirus. Zorgcentra De Betuwe wil cliënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus. Wij treffen daarom diverse maatregelen. Wij volgen de richtlijnen op van het RIVM. Via deze pagina houden wij u graag op de hoogte over de laatste ontwikkelingen bij Zorgcentra De Betuwe. 


Actueel

Op dit moment zijn er enkele bewoners  en cliënten in de thuiszorg besmet met Covid-19. We doen er alles aan om het leven van onze bewoners en thuiszorgcliënten zo normaal als mogelijk te laten verlopen.

Informatie voor bezoekers

De bezoekregeling

Bezoekers van bewoners zijn van harte welkom bij Zorgcentra De Betuwe. 

 1. Bezoek vindt plaats op het appartement of de kamer of het appartement van de bewoner. 
 2. Per bezoekmoment kan een bewoner maximaal twee bezoekers ontvangen. 
 3. Overal in Nederland geldt de 1,5 meter afstand maatregel. Dus ook op onze locaties en tijdens het bezoek aan onze bewoners. 
 4. Iedereen, behalve onze bewoners, draagt op onze locaties een mondneusmasker. Ook wanneer de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden.

Over de mondneusmaskers

 • Bij aankomst op onze locatie krijgt u, als u op bezoek komt, een mondneusmasker van ons aangereikt. 
 • Het gebruik van een eigen mondneusmasker is niet toegestaan. 
 • Bij vertrek kunt u het mondneusmasker in onze afvalbak bij de uitgang deponeren.
 • We rekenen erop dat u het mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek en dus zonder tussenpauzes draagt. 
 • Eten en drinken op locatie is dus niet mogelijk. Dit gaat immers niet samen met het dragen van een mondneusmasker.
 • Let op: het mondmasker kunt u maximaal 3 uur lang dragen. Blijft u langer? Vraag dan om een nieuw exemplaar bij de ingang.

Meer informatie


Samen erop uit

 • Bewoners en bezoekers kunnen er samen op uit voor bijvoorbeeld een wandeling. Wij adviseren daarbij wel om drukke plekken, zoals een markt, te vermijden.
 • Wij raden bewoners sterk af om op visite gaan. Dit levert veel risico op voor henzelf, andere bewoners en medewerkers. Gaan bewoners toch op visite, dan vragen we hen:
  • dringend een mondneusmasker te dragen en 
  • te zorgen dat er niet meer mensen op bezoek zijn dan toegestaan is volgens de op dat moment geldende landelijke richtlijnen. 

Veiligheid staat nog steeds voorop

Het coronavirus is de wereld helaas nog niet uit. Daarom zijn we alert, voorzichtig en handelen we zeer zorgvuldig. Tegelijkertijd zijn we blij dat bewoners weer bezoek kunnen ontvangen en de vrijheid hebben om samen met familie zelf keuzes te maken. Meer vrijheid betekent echter ook meer eigen verantwoordelijkheid. Van alle mensen die bij ons horen. Kunnen we op uw hulp rekenen?


Sluiting restaurants voor externe bezoekers 

Al onze restaurants zijn sinds dinsdag 17 maart gesloten voor bezoekers van buitenaf. Dit doen we om onnodig contact te vermijden. Onze bewoners eten waar mogelijk weer in de restaurants. Wel met een aangepaste tafelindeling.


In onze restaurants aten voor corona ook (oudere, kwetsbare) bezoekers van buitenaf. Zij kunnen (nog) niet terecht in onze restaurants. Per bezoeker is gekeken naar vervangende hulp en ondersteuning.

Sluiting van de restaurants betekent ook dat alle activiteiten in het restaurant geannuleerd zijn voor externe bezoekers. Individuele of kleinschalige activiteiten met alleen bewoners op woningen, afdelingen of in andere ruimtes gaan uiteraard wel door. 


Informatie voor cliënten thuiszorg

Bent u cliënt van Thuiszorg De Betuwe?

Onze thuiszorgteams werken ernaar toe om de zorgverlening te laten verlopen zoals voor corona. 
U blijft zorg van ons ontvangen: 
 • Onze zorgverlening kan anders verlopen. 
  Het kan voorkomen dat we op een andere tijd bij u langskomen; dit laten we altijd zo snel mogelijk weten.
 • We vermijden onnodig contact.
   Zorg die niet noodzakelijk is, kunnen wij tijdelijk stoppen of op een andere manier regelen. Dit gebeurt altijd in overleg met u. 
 • U helpt ons door hygiënemaatregelen toe te passen.
  Was uw handen regelmatig met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. 
Informatie voor cliënten dagbehandeling / dagbesteding

Dagbesteding en dagbehandeling in beperkte mate hervat 

Sinds begin mei 2020 is dagbesteding en dagbehandeling in beperkte mate weer mogelijk. Met alle cliënten van de dagbesteding en dagbehandeling van Zorgcentra De Betuwe zijn (telefonisch) individuele afspraken gemaakt over hun ondersteuning.


Informatie voor vrijwilligers

Inzet van vrijwilligers

Je bent welkom op onze locaties voor bijvoorbeeld ondersteuning bij groepsactiviteiten of in de basiszorg. Lag jouw werk tijdelijk stil, maar wil je dit graag weer oppakken? Neem dan contact op met jouw contactpersoon of met de vrijwilligerscoördinator van Zorgcentra De Betuwe via vrijwilligerswerk@stzdb.nl.


Kom niet naar onze locaties en meld je af bij je contactpersoon als je:

 • Verkouden bent, hoest en/of luchtwegklachten hebt.
 • Koorts hebt.
 • Onlangs contact hebt gehad met een persoon die positief getest is op het coronavirus.

Vrijwilligers mogen uiteraard ook om andere redenen besluiten om hun vrijwilligerswerk (tijdelijk) neer te leggen. Het is in dat geval wel belangrijk dat jij je contactpersoon en de coördinator vrijwilligerswerk hiervan op de hoogte brengt.


Heb je vragen? Je kunt jouw vragen stellen aan de contactpersoon van jouw locatie of aan de vrijwilligerscoördinator. 

Overzicht besmettingen

Op dit moment zijn er bewoners die besmet zijn met COVID-19. Indien het uw naaste betreft, bent u hiervan op de hoogte gebracht. Ook informeren wij de 1e contactpersoon, als er voor het eerst een bewoner besmet is op de afdeling/woning waar een naaste woont.


Kulenburg12 bewoners
Lingewaarde    1 bewoner
Beatrix4 bewoners

Laatste update: 20/01/2021 - 13:19 uur

Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Heeft u vragen over de dienstverlening van Zorgcentra De Betuwe? Bekijk dan onderstaande informatie.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!