MenuSluiten

Heeft u vragen?


Hoera! We mogen weer open 

(15-06-2020)


Boodschap van Ruth Maas voor familie van onze bewoners

(27-03-2020)

Coronavirus

We hebben in Nederland momenteel te maken met het coronavirus. Zorgcentra De Betuwe wil cliënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen besmetting met dit virus. Wij treffen daarom diverse maatregelen. Wij volgen de richtlijnen op van het RIVM. Via deze pagina houden wij u graag op de hoogte over de laatste ontwikkelingen bij Zorgcentra De Betuwe. 


Actueel

Op dit moment is er geen sprake van een verdenking van of besmetting met het coronavirus bij onze bewoners of thuiszorgcliënten. Alle cliënten worden behandeld volgens de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Daarnaast doen we er alles aan om het leven van onze bewoners en thuiszorgcliënten zo normaal mogelijk te laten verlopen.


Meer informatie

Heeft u vragen over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Heeft u vragen over de dienstverlening van Zorgcentra De Betuwe? Bekijk dan onderstaande informatie.

Informatie voor bezoekers

De bezoekregeling

Per 1 juli zijn alle bezoekers van bewoners weer van harte welkom bij Zorgcentra De Betuwe. Bezoek vindt plaats op het appartement of de kamer of het appartment van de bewoner. Er zijn geen beperkingen meer op het totaal aantal bezoekers per bewoner of op de bezoekduur. Overal in Nederland geldt de 1,5 meter afstand maatregel. Dus ook op onze locaties en tijdens het bezoek aan onze bewoners. Met het oog op deze maatregel biedt een appartement of kamer meestal ruimte aan 2 tot 3 bezoekers per bezoekmoment. Bewoners en bezoekers kunnen er ook samen op uit voor bijvoorbeeld een wandeling.

 • De algemene afspraken hebben we voor u samengevat in een flyer. 
 • Wij vragen alle bezoekers voorafgaand hun bezoek deze gezondheidscheck door te nemen.
 • Door beperkte mogelijkheden in het gebouw kent onze locatie De Betuwehoeve  een (tijdelijke) beperking op deze regeling. Bezoekers zijn hierover geïnformeerd.

Moet ik een mondmasker dragen als ik op bezoek kom?

In deze gevallen vragen wij bezoekers een mondmasker te dragen:

 1. Bij bezoek aan een moeilijk instrueerbare cliënt of 
 2. als de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, bijvoorbeeld bij een wandeling of bij gebruik van de duo-fiets.

Veiligheid staat nog steeds voorop

Het coronavirus is de wereld helaas nog niet uit. Daarom zijn we alert, voorzichtig en handelen we zeer zorgvuldig. Tegelijkertijd zijn we blij met de versoepelingen en de vrijheid die dat met zich meebrengt. Meer vrijheid betekent echter ook meer eigen verantwoordelijkheid. Van alle mensen die bij ons horen. Kunnen we op uw hulp rekenen?


Sluiting restaurants voor externe bezoekers 

Al onze restaurants zijn sinds dinsdag 17 maart gesloten voor bezoekers van buitenaf. Dit doen we om onnodig contact te vermijden. Onze bewoners aten en dronken tijdelijk in hun eigen appartement of woning. Bij de meeste locaties kan dit inmiddels ook weer in het restaurant. 


In onze restaurants aten voor corona ook (oudere, kwetsbare) bezoekers van buitenaf. Zij kunnen (nog) niet terecht in onze restaurants. Per bezoeker is gekeken naar vervangende hulp en ondersteuning.

Sluiting van de restaurants betekent ook dat alle activiteiten in het restaurant geannuleerd zijn voor externe bezoekers. Individuele of kleinschalige activiteiten met alleen bewoners op woningen, afdelingen of in andere ruimtes gaan uiteraard wel door. 


Informatie voor cliënten thuiszorg

Bent u cliënt van Thuiszorg De Betuwe?

Onze thuiszorgteams werken ernaar toe om de zorgverlening te laten verlopen zoals voor corona. 
U blijft zorg van ons ontvangen: 

 • Onze zorgverlening kan anders verlopen. 
  Het kan voorkomen dat we op een andere tijd bij u langskomen; dit laten we altijd zo snel mogelijk weten.
 • We vermijden onnodig contact. 
  Zorg die niet noodzakelijk is, kunnen wij tijdelijk stoppen of op een andere manier regelen. Dit gebeurt altijd in overleg met u.
 • We gaan verstandig om met beschermende kleding. 
  Beschermende middelen kunnen schaars worden. Het dragen van beschermende kleding is alleen nodig bij een vermoeden van het coronavirus. Dus als u geen corona heeft, dragen we geen beschermende kleding. 
 • U helpt ons door hygiënemaatregelen toe te passen.
  Was uw handen regelmatig met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen. 
Informatie voor cliënten dagbehandeling / dagbesteding

Dagbesteding en dagbehandeling in beperkte mate hervat 

In navolging op de maatregelen van het kabinet boden we tijdelijk geen dagbesteding en dagbehandeling. De medewerkers van deze diensten gaven zorgvuldig invulling aan dit besluit. Sinds begin mei 2020 is dagbesteding en dagbehandeling in beperkte mate weer mogelijk. Met alle cliënten van de dagbesteding en dagbehandeling van Zorgcentra De Betuwe zijn (telefonisch) individuele afspraken gemaakt over hun ondersteuning.


Informatie voor vrijwilligers

Inzet van vrijwilligers

Je bent welkom op onze locaties voor bijvoorbeeld ondersteuning bij groepsactiviteiten of in de basiszorg. Lag jouw werk tijdelijk stil, maar wil je dit graag weer oppakken? Neem dan contact op met jouw contactpersoon of met de vrijwilligerscoördinator van Zorgcentra De Betuwe via vrijwilligerswerk@stzdb.nl.


Kom niet naar onze locaties en meld je af bij je contactpersoon als je:

 • Verkouden bent, hoest en/of luchtwegklachten hebt.
 • Koorts hebt.
 • Onlangs contact hebt gehad met een persoon die positief getest is op het coronavirus.

Vrijwilligers mogen uiteraard ook om andere redenen besluiten om hun vrijwilligerswerk (tijdelijk) neer te leggen. Het is in dat geval wel belangrijk dat jij je contactpersoon en de coördinator vrijwilligerswerk hiervan op de hoogte brengt.


Heb je vragen? Je kunt jouw vragen stellen aan de contactpersoon van jouw locatie of aan de vrijwilligerscoördinator. 

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!