MenuSluiten

Heeft u vragen?

Inspiratiedag Eten en bewegen

Eten en bewegen. Twee belangrijke thema’s binnen de ouderenzorg. Rondom deze thema’s organiseren we op     
16 mei 2019 een inspiratiedag.


We bieden u een uitgebreid en inspirerend programma. Met een interessante presentatie, leuke warming-up, actieve workshops, informatiekramen en posterpresentaties dompelt u uzelf een dag(deel) lang onder in de wereld van eten en bewegen. In het Lagerhuisdebat debatteren twee teams over prikkelende stellingen binnen dit thema. 

Programma

U kunt ervoor kiezen om het hele dagprogramma te volgen of u kunt u alleen aanmelden voor het Lagerhuisdebat, waarbij we afsluiten met een borrel. 


Tijd

Programma

9.00 - 9.30 uurInloop

Gedurende de dag

Informatieplein met onder meer demonstraties van onder andere de Tovertafel en SilverFit.

9.30 – 9.45 uur

Start van de dag

9.45 – 10.30 uur

Presentatie Phyllis den Brok

Deskundige Phyllis den Brok koppelt de thema’s van de inspiratiedag aan positieve gezondheid. Het zijn volgens Phyllis middelen om andere doelen te bereiken, zoals participatie, sociale contacten, dagstructuur en behoud van vaardigheden. Hoe kan eten en drinken bijvoorbeeld helpen in het behouden van de zelfredzaamheid van ouderen? Met ruim tien jaar ervaring in de zorg en met haar eigen bedrijf dat ze in 2008 startte, adviseert en verzorgt Phyllis zorginstellingen op dit gebied.

10.30 – 11.25 uur

Workshopronde 1

11.30 – 12.25 uur

Workshopronde 2

12.30 – 14.00 uur

Lunch en posterpresentaties

In de presentaties komen verschillende relevante en interessante onderwerpen aan bod waar binnen Zorgcentra De Betuwe onderzoek naar gedaan is.

14.00 – 14.55 uur

Workshopronde 3

14.55 – 15.15 uur

Pauze met ruimte voor ontmoeting

15.15 – 16.15 uur

Lagerhuisdebat

We gaan met verschillende doelgroepen, zoals cliënten, cliëntvertegenwoordigers en medewerkers, aan de hand van prikkelende stellingen in gesprek over eten en bewegen.

16.15 uur

Borrel

Workshops

U kunt aan drie workshops meedoen. Bij het aanmelden kunt u uw voorkeur aangeven, door de workshops te rangschikken van leukst naar minder leuk. Bij het maken van de indeling proberen we aan deze wensen te voldoen. Hierbij geldt natuurlijk wel dat er per workshop een beperkt aantal plekken is. U kunt het overzicht met workshops inzien door op het gele blok 'Workshops' onderaan deze webpagina te klikken. 

Meer informatie

Over het aanmelden

U kunt uzelf aanmelden voor de hele dag of alleen voor het Lagerhuisdebat, waarbij we afsluiten met een borrel. Aanmelden kan tot en met dinsdag 30 april 2019 en vol=vol! Aanmelden is noodzakelijk in verband met de catering en de indeling van de workshops. U kunt uzelf aanmelden door op het blauwe blok 'Aanmelden' onderaan deze webpagina te klikken. Vervolgens kunt u de stappen in het aanmeldformulier doorlopen. 


Locatie 

U bent van harte welkom bij onze locatie Beatrix, Beatrixstraat 20 in Culemborg. 


Vragen of opmerkingen? 

Neem gerust contact op met de organisatie van de Inspiratiedag Eten en bewegen door te mailen naar communicatie@stzdb.nl of telefonisch via (0800) 77 33 444. 

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!