MenuSluiten

Heeft u vragen?

Dag van het Rijnlands organiseren

28 februari 2020 nemen wij u heel graag mee in onze mooie Rijnlandse manier van werken. We bieden u een inspirerend programma met interactieve presentaties aan rondom de drie leidende thema’s van Rijnlands werken: Vakmanschap, Verbinding en Vertrouwen. 


Onze manier van werken

Sinds 2015 organiseren wij ons werk ‘Rijnlands’. Het eigenaarschap ligt bij de mensen die het werk doen, in ons geval: de mensen die de zorg verlenen. Zij kennen de cliënten het beste en weten hoe ze de zorg het beste kunnen leveren. Zij zijn verantwoordelijk voor het werk dat zij doen. Alle andere collega’s binnen Zorgcentra De Betuwe zijn er om hen te helpen en ondersteunen. Deze werkwijze betekent ook dat er geen managers meer bij ons werken. Zorgcentra De Betuwe kent alleen twee directeuren en een bestuurder.


Waarom organiseren wij deze dag?

Afgelopen juni werd Ruth Maas, bestuurder bij Zorgcentra De Betuwe, benoemd tot Rijnlander van het Jaar tijdens het Grootste Rijnlands Praktijk Festival in Deventer. Hier zijn wij erg trots op! Wij grijpen dit moment graag aan om u en alle andere betrokkenen bij onze organisatie bij te praten over Rijnlands werken. 

Programma


Tijd

Programma

10.15 uur

Ontvangst bij Het Heerenlogement in Beusichem

10.45 uur

Welkom door René Hoff, lid van de raad van toezicht

11.00 uur

Thema Vertrouwen door prof. dr. Frédérique Six 

12.00 uur 

Thema Verbinding door Marie-Gon Vos

12.30 uur

Lunch

13.30 uur

Thema Vakmanschap door de belevingsconsulenten van Zorgcentra De Betuwe

14.00 uur

Talkshowdiscussie over Rijnlands werken 

15.00 uur

Afsluiting door Ruth Maas 

15.30 uur

Borrel


Locatie: Het Heerenlogement, Markt 31 in Beusichem

Sprekers
Prof. dr. Frédérique Six
Frédérique Six is hoofddocent bestuur en organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij doet onderzoek naar hoe de werkcontext de intrinsieke motivatie van professionals, zoals zorgverleners, kan stimuleren. Dit leidt namelijk tot betere zorg voor de bewoners en een hoger welbevinden van de zorgverleners. Ook onderzoekt Frédérique hoe professionals vanuit vertrouwen verantwoording af kunnen leggen en rapporteren. Frédérique gaat in op wat er bij vertrouwen, bouwen en behouden komt kijken. En welke vragen je kunt stellen als je werken en verantwoorden vanuit het vertrouwen wilt vormgeven. 


Marie-Gon Vos
Marie-Gon Vos, woonachtig in Asch én in Pune in India, werkt als onafhankelijk interieurontwerper en kleurspecialist. Samen met haar man Jasper is zij ruim 3 jaar geleden naar India verhuisd. Beiden hebben ze India 100% omarmd en verwonderen zij zich iedere dag over de kleine en grote dingen van het leven daar. Als ontwerper maakte Marie-Gon veel verbindingen en ontmoette zij veel nieuwe mensen. Marie-Gon brengt het mooie aspect van ‘in verbinding zijn’ graag voor het voetlicht. Ze ervaart dagelijks dat het haar verder helpt en dat het veel moois met zich meebrengt. Ze vertelt graag over deze ervaringen in haar leven en werken.


De belevingsconsulenten van Zorgcentra De Betuwe
De belevingsconsulenten van Zorgcentra De Betuwe specialiseerden zich in het bieden van belevingsgerichte zorg. Door middel van belevingsactiviteiten prikkelen zij de zintuigen van mensen met én zonder dementie. Iedere belevingsconsulent heeft een eigen specialisme. Ze nemen je mee in het thema vakmanschap. Zij vragen zich hardop af: “Hoe kunnen wij beleving en het benutten van zintuigen inzetten om ons werk voor de cliënten én onszelf nog meer waarde te geven?”. 

Aanmelden en vragen

Omdat u een belangrijke relatie voor ons bent, vinden we het fijn als u deze dag kunt bijwonen. Bent u erbij? Stuur dan voor vrijdag 14 februari een e-mail naar Ageeth Roelofsen via a.roelofsen@stzdb.nl om u aan te melden. Heeft u dieetwensen, geef deze dan ook bij uw aanmelding aan ons door. 

Let op: er is beperkt plek. Dus meld u snel aan, want vol = vol.


Heeft u nog vragen? Ook dan kunt u per e-mail of telefonisch via (0344) 699 657 bij Ageeth terecht.

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!