MenuSluiten

Kopgroep Dementie

Vindt u het fijn om samen over dementie te praten en tegelijkertijd ook in beweging te blijven? Zoekt u naar manieren om te leren omgaan met dementie? Kom eens langs bij de Kopgroep Dementie. In deze groep beweegt u én praat u samen met mensen die net als u dementie hebben.


Wat is de Kopgroep Dementie?

De Kopgroep is een groep voor mensen met (beginnende) dementie. De deelnemers staan midden in het leven, ondanks dat ze allemaal een vorm van dementie hebben. 


Een bijeenkomst begint altijd met een paar bewegingsoefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Bewegen is een goede manier om de hersenen actief te houden. Het zorgt er ook voor dat u zich prettig en vertrouwd voelt. 


Daarna praat u met elkaar over wat de ziekte voor u betekent. U praat met de andere deelnemers over de gevolgen in het dagelijkse leven. De bijeenkomsten worden begeleid door een fysiotherapeut en psycholoog.


Waar en wanneer?

De Kopgroep komt wekelijks bij elkaar op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur in zorgcentrum Kulenburg in Culemborg.


Wordt dit vergoed?

Deelname aan de kopgroep dementie wordt vergoed als u hier een indicatie voor heeft. Dit gaat niet van uw eigen risico af. De indicatie, genaamd 'Behandeling groep', wordt verstrekt door het CIZ. U kunt de indicatie zelf aanvragen bij het CIZ. Onze klantenadviseurs kunnen u hier ook bij helpen.


Hoe regel ik dit?

Bel het Servicecentrum van Zorgcentra De Betuwe: 0800-77 33 444 (gratis).

Neem contact met ons op via 0800 - 77 33 444 (gratis),
info@stzdb.nl of vul het formulier in.

© 2019 Zorgcentra De Betuwe

Verrassend veel meer dan wonen!